Η ελληνική κυβέρνηση, οι πολίτες της χώρας, καθώς και όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το μεγάλο γεγονός της επιστροφής των Αγώνων στην Αθήνα.

Το Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της προβολής των Αγώνων, διοργανώνει την πρωτότυπη εικαστική έκθεση πολυ-μέσων (multimedia) με το χαρακτηριστικό τίτλο «SonArt-Olympics». (...) Περισσότερα

Υπουργείο Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


Είναι τιμή για το Μουσείο Βορρέ ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέλαβε την οργάνωση και προβολή της πρωτότυπης εικαστικής έκθεσης multimedia "SonArt-Olympics" που μεταδίδει δυναμικά και πειστικά το μήνυμα, το πνεύμα και την ιστορικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων.(...) Περισσότερα

Ιων Βoρρές - Πρόεδρος Μουσείου Βορρέ

Η Αγγέλικα Κοροβέση έχει εξοικειωθεί με τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και έχει μελετήσει σε βάθος τη δομική γλωσσολογία.

Καταπιάστηκε, καθόλου τυχαία, με δύο βασικές και σχετικά νέες επιστήμες της σύγχρονης επικοινωνίας που μεταφέρουν, δημιουργούν και ερμηνεύουν την ανθρώπινη γνώση. (...) Περισσότερα

Γιάννης Κολοκοτρώνης
Επ. Καθηγητής Ιστορίας της ΤέχνηςPEACE ('ειρήνη' στα Αγγλικά)
76X 39 X 12 cm Μπρούντζος, Μάρμαρο

PAZ ('ειρήνη' στα Ισπανικά)
90 X 32 X 23 cm Ξύλο, ΜπρούντζοςΑΓΩΝ
1m X 20cm X 15cm Μπρούντζος

Όλα τα αθλήματα συνυπάρχουν με μια ανάλαφρη στήριξη και αποδίδουν τον ατομικό και συλλογικό μόχθο του αθλητή, του ατόμου, της ομάδας.


ΑΛΜΑ
1.48 m X 67 cm X 40 cm
Μπρούντζος, Χάλυβας

Μια αέρινη εικαστική πρόταση ισορροπίας που αποκρυσταλλώνει μια στιγμή κορύφωσης.
Μια επιτυχής προσπάθεια  εξαϋλώνει τη γήινη ύπαρξη,
από «άνθρωπος» γίνεσαι «ον», υπέρτατο ον, όπου «σώμα» και «ψυχή» για μια στιγμή  που στην πραγματικότητα διαρκεί ελάχιστα, συνυπάρχουν και καθρεφτίζονται εδώ κάτω σε αυτόν τον  κόσμο με αγωνία και ικανοποίηση.

ΔΟΚΟΣ
1.60 m X 1.30 m X 20 cm
Μπρούντζος

Ισορροπία του ατόμου, της μονάδας, του εγώ. Μόνος, με δυσκολία, φόβο, συστολή ισορροπεί σε έναν οριζόντιο άξονα που ουτοπικά στηρίζεται σε ένα συνεχώς παλλόμενο διπλό ημικύκλιο.
ΕΓΩ
95 cm X 67 cm
Ξύλο

ΟΛΟΝ
80 cm X 80 cm X 10 cm
Μπρούντζος, Νίκελ

Ο «Δίσκος του Ολυμπισμού», εμπνευσμένος από το Δίσκο της Φαιστού, αποτελεί τη νοηματική σύνδεση αυτών των μηνυμάτων και παραπέμπει επιτυχώς στην αποτύπωση της «ολυμπιακής γλώσσας» συνθέτοντας την ανεικονική γραφή με το πρωτογενές υλικό έμπνευσης που ήταν η κάθε λέξη ως γραφή και ήχος.

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ